Z (1969)

Z (1969)

Vezi trailer
8.2
NOTA IMDB
7.1
NOTA USERI

Descriere film

2 comentarii

Trimite filmul

2 premii şi 3 nominalizări Oscar, un premiu Globul de Aur, un premiu şi 4 nominalizări BAFTA, 2 premii şi o nominalizare Cannes.

Z este un film direct, clar, ce urmăreşte impactul cel mai imediat asupra spectatorului. Un lider al opoziţiei este ucis într-un accident de circulaţie. Ancheta lent realizată, dezvăluie la lumină adevărul şi implicaţiile politice ale afacerii. După cum spunea Costa-Gavras, este vorba de anatomia unui asasinat politic într-o ţară al cărui regim este aproape fascinant.Guy Braucourt – 1969 (Cinema ’69)

IMDB : 8,2

Anul lansării: 1969
Regizor: Costa-Gavras
Actori:

Server 1
Adauga in listaFavorit Adauga in listaVreau sa vad
Server 2
Adauga in listaFavorit Adauga in listaVreau sa vad
Server 3
Adauga in listaFavorit Adauga in listaVreau sa vad
Server 4
Server 5
Adauga in listaFavorit Adauga in listaVreau sa vad
Server 6

S-ar putea sa-ți placă și filmele online:

2 comentarii
  1. Mircea | 2017-05-25

    Costa-Gavras avea 36 de ani cand a inceput sa realizeze primul sau film, “Z”, din ceea ce putem numit trilogia sa politica, pe care a continuat-o, la 34 de ani cu “Marturia” si la 40 de ani cu ultimul film al trilogiei, “Stare de asediu”. Cu aceasta trilogie, inimitabila, Costa-Gavras poate fi considerat parintele filmului de angajament pentru apararea drepturilor omului, pentru apararea libertatii cuvantului si a exprimarii artistice. Practic, Costa-Gavras a demolat totul si, ceea ce este important, prin premiile primit, i s-a recunoscut nu doar valoarea ca regizor si scenaris, dar si valoare ca om. Cu el se pun bazele unui nou tip de film ce scoate in evidenta o realitate despre care se fereau toti sa vorbeasca: manipularea indivizilor, cu efectele sale politice si implicit sociale. Datorita lui Costa-Gavras arta scenariului si a filmului se redescopera, incepandu-se un nou capitol al istoriei cinematografiei care, din pacate, dupa atatea decenii ce au trecut de la “Z” nu cuprinde decat un nume:Costa-Gavras.

  2. Le Carre | 2017-05-08

    Am revazut acest film dupa vreo 40 de ani-atunci l-am vazut la cinematograf. La acel moment am fost interesata mai ales de jocul actorilor (Yves Montand, Trintignant, Papas) precum si de coloana muzicala. Aseara am urmarit filmul cu ochii unei persoane de 64 ani (eu), care a acumulat o suma de experiente de viata. Am ramas uimita de felul in care acest film (ale carui evenimente NU sunt intamplatoare) rezoneaza cu ceea ce se intampla azi in tara noastra. Batausi in slujba politiei, autoritati corupte si coruptibile, dar ceea ce face figura aparte este judecatorul de instructie, cel care isi face exemplar datoria si asculta doar de glasul constiintei. Recomand mai ales tinerilor frumosi si liberi. La fel cum recomand si Stare de asediu.

Lasati un comentariu

Emailul nu va fi publicat. Campurile obligatorii sunt marcate cu *

Beirut (2018)
Ali's Wedding (2017)
Dirt (2018)

Introduceti adresa de email şi veti primi zilnic toate filmele online ce vor apărea pe filmehd.net, nu uitați sa dați click pe linkul de activare trimis pe emal.

There was an error, please try again
Multumim!